Bain Capital придбає підрозділ Olympus Science-Optics за $3,1 млрд

Bain Capital придбає підрозділ Olympus Science-Optics за $3,1 млрд

Японська компанія з виробництва медичного обладнання хоче сфокусуватися на охороні здоров'я

Bloomberg повідомляє, що Bain Capital погодилася купити бізнес Olympus Corp. з виробництва мікроскопів.

Продаж є частиною плану головного виконавчого директора Olympus Ясуо Такеучі щодо розвитку компанії у напрямку охорони здоров'я з метою стати провідним світовим виробником ендоскопів. Підрозділ Evident, куплений Bain Capital, повідомив про операційний прибуток у розмірі 18 мільярдів ієн від продажів у розмірі 119 мільярдів ієн за рік, що закінчився 31 березня.

З Evident у першому раунді аукціону, що завершився 9 травня, змагалися інші приватні інвестиційні компанії, зокрема Carlyle Group Inc. та Polaris Capital Group Co.

Заснована сто років тому компанія Olympus зарекомендувала себе як один із провідних японських виробників камер та ендоскопів. Вона набула популярності у 2011 році, коли нещодавно призначений британський національний директор Майкл Вудфорд був звільнений за викриття порушень бухгалтерського обліку, що спровокувало великий корпоративний скандал, що затягнувся на роки.

Тепер, коли індустрія камер знищена смартфонами і залишилося лише кілька нішевих гравців, Olympus робить ставку на медичні пристрої та свою частку в 70% світового ринку шлунково-кишкових ендоскопів як новий драйвер зростання.

Читайте також