Baring EQT і ChrysCapital купують освітній кредитний підрозділ HDFC за $1,1 млрд

Baring EQT і ChrysCapital купують освітній кредитний підрозділ HDFC за $1,1 млрд

Угода також допоможе іпотечному кредитору дотримуватися обов'язкових нормативних вимог до злиття з HDFC Bank

BPEA EQT і ChrysCapital придбають 90% акцій підрозділу HDFC.NS із фінансування освіти HDFC Credila за $1,11 млрд, що стане найбільшою приватною угодою в секторі фінансових послуг Індії.

Дедалі більше інвесторів роблять ставку на амбітний середній клас країни та зростаючу кількість іноземних студентів, які потенційно можуть довести загальні витрати до $75–85 млрд 2024 року, згідно з річним звітом Credila.

Угода також допоможе іпотечному кредитору дотримуватися обов'язкових нормативних вимог до злиття з HDFC Bank вартістю $40 млрд, яке передбачається завершити наступного місяця. Центральний банк Індії попросив HDFC скоротити свою частку в HDFC Credila до 10% протягом двох років з дати набуття чинності злиття.

"Це безпрограшна угода як для HDFC, так і для фірм приватного акціонерного капіталу", - сказав Кранті Батіні, стратег з акцій WealthMills Securities.

BPEA EQT об'єднує команди прямих інвестицій з Baring Private Equity Asia (BPEA) та EQT Asia. BPEA - одна з найбільших в Азії компаній, що займаються питаннями прямих інвестицій, під керуванням якої перебуває понад $22 млрд, а ChrysCapital - відома індійська компанія у цій сфері.

Після продажу частки HDFC збереже за собою частку у розмірі 9,99% у своєму підрозділі з фінансування освіти, яке з моменту свого створення у 2006 році надало кредити більш ніж 1,24 млн клієнтів.

Читайте також