Бельгійський оператор зв

Бельгійський оператор зв'язку Proximus придбає індійську компанію Route Mobile за $721 млн

Proximus має намір міцно закріпитися на ринках, що швидко ростуть

Компанія Proximus Group, що базується в Брюсселі, погодилася купити контрольний пакет акцій (58%) індійського постачальника хмарних послуг зв'язку Route Mobile Ltd.

Group має намір придбати індійську компанію через свій підрозділ Proximus Opal і зробить тендерну пропозицію на додаткові 26% акцій за тією самою ціною відповідно до індійських правил.

Згідно із заявою фондових бірж, деякі з акціонерів-засновників Route Mobile реінвестують $336 млн у Proximus Opal за 14,5% акцій.

Акції Route Mobile у Мумбаї впали на 9,3%, що стало максимальним з травня 2022 року, звівши нанівець початкове зростання на цілих 8,3%.

За словами представників Proximus, це придбання створює третю за величиною у світі компанію, що пропонує комунікаційну платформу як послугу (CPaaS) за обсягом обміну повідомленнями. Угода надасть їй доступ до нових ринків, що швидко ростуть, включаючи Індію, Африку і Латинську Америку, а також допоможе «отримувати вигоду з революцій, що продовжуються, на основі генеративного ШІ в залученні клієнтів».

Генеральний директор Route Mobile Раджіп Гупта продовжить свою нинішню посаду, а також очолить діяльність Proximus Group у галузі CPaaS.

Читайте також