Бразильський підрозділ State Grid China планує залучити $1 млрд

Бразильський підрозділ State Grid China планує залучити $1 млрд

State Grid Brazil хоче продати близько 25% акцій

Бразильський підрозділ державної мережевої корпорації Китаю прагне залучити близько $1 млрд за рахунок продажу міноритарної частки, кажуть люди, знайомі із ситуацією, що є кроком, спрямованим на скорочення боргу та стимулювання зростання.

State Grid Brazil Holding SA планує продати близько 25% акцій та веде переговори з кількома китайськими фондами, які підтримує держава. За словами джерел, компанія звернулася до потенційних інвесторів, включаючи CNIC Corp., Фонд співробітництва та розвитку китайсько-португаломовних країн, відомий як CPDFund, та CLAI Fund.

Бразильська мережева компанія управляє більш ніж 16 тис. км ліній електропередачі у цій латиноамериканській країні. За словами джерел, окрім скорочення боргу, компанія планує використовувати отримані кошти для придбань.

State Grid China почала інвестувати в Бразилію у 2010 році, зробивши свій перший великий вихід за межі Азії. За даними сайту, мережа State Grid Brazil передає еквівалент 10% усієї високовольтної мережі країни, і з 2010 року компанія інвестувала понад $5,7 млрд. State Grid Brazil управляє 54 підстанціями у 13 штатах.

Читайте також