Британська будівельна компанія Bellway має намір поглинути Crest за £700 млн

Британська будівельна компанія Bellway має намір поглинути Crest за £700 млн

Bellway Plc зробила пропозицію про купівлю конкуруючої Crest Nicholson Holdings, що може стати одним із найбільших придбань у сфері житлового будівництва у Великій Британії

Пропозиція, що оцінює Crest більш ніж £700 млн ($896 млн), надійшла через кілька тижнів після того, як вона відхилила попередню пропозицію Bellway, що оцінювала забудовника приблизно в £650 млн. Ціна акцій Crest зросла на 5,5% за перші 30 хвилин після новин.

"Рада директорів Crest Nicholson підтвердила Bellway, що переглянута пропозиція має ту вартість, яку вона була б готова одноголосно рекомендувати акціонерам Crest Nicholson", - йдеться в заяві Crest.

Crest Nicholson відхилив попередню пропозицію Bellway у травні, оскільки запропонована ціна була неадекватною. Забудовник також відхилив окрему пропозицію Avant Homes у червні, яка пропонувала співвідношення акціонерів приблизно 70/30 на користь Crest Nicholson.

Минулий рік був неспокійним для забудовників країни, оскільки вищі відсоткові ставки відлякували покупців, збільшували вартість їхнього капіталу та знижували ціни їхніх акцій. З урахуванням поступового покращення настроїв в очікуванні нижчих відсоткових ставок та політичних потрясінь, у секторі спостерігається сплеск спроб консолідації.

Пропозиція Bellway про викуп всіх акцій за передбачуваною ціною 273 пенси за штуку є премією 28,3% до ціни закриття Crest Nicholson 13 червня.

Акціонери Crest Nicholson отримають 0,099 акцій Bellway за кожну акцію Crest Nicholson і дивіденди у розмірі 4 пенсів за акцію Crest Nicholson, що включають раніше оголошені проміжні дивіденди в розмірі 1 пенса за акцію та спеціальні дивіденди.

Читайте також