Credit Suisse продає свій трастовий бізнес

Credit Suisse продає свій трастовий бізнес

Фінансовий конгломерат вирішив продати свій офшорний підрозділ для заможних клієнтів, щоб відновити бізнес після серії скандалів

Про продаж було оголошено, коли швейцарський банк захистив себе від позову про відшкодування збитків на суму понад мільярд доларів, пов'язаний із його трастовим підрозділом у Сінгапурі.

Credit Suisse заявив, що, серед іншого, продасть свій сінгапурський трастовий бізнес та ліквідує юридичні особи та залишковий бізнес у найближчі роки.

Credit Suisse назвав 2022 перехідним роком з реструктуризацією для обмеження прийняття ризиків на тлі чуток про можливий продаж або поділ бізнесу.

59-річний Ульріх Кернер, експерт з реструктуризації, змінив Томаса Готтштейна на посаді генерального директора у серпні після двох років, відзначених величезними збитками, вироком суду у Швейцарії та падінням акцій на 40%.

Цього тижня колишній прем'єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі заявив у суді Сінгапуру, що трастовий підрозділ Credit Suisse не зробив кроків, щоб запобігти збиткам у $1,27 млрд.

Читайте також