CVC та ADIA куплять британську інвесткомпанію Hargreaves Lansdown за £5,4 млрд

CVC та ADIA куплять британську інвесткомпанію Hargreaves Lansdown за £5,4 млрд

Група приватних інвесторів домовилася про купівлю Hargreaves Lansdown Plc у рамках угоди, яка оцінює британську інвестиційну платформу у £5,4 млрд

Угода з Hargreaves Lansdown знаменує собою новий гучний вихід із Лондонської фондової біржі цього року, викликаний ширшим поверненням активності у сфері укладання угод та відносно низькою оцінкою акцій Великобританії. Серед компаній, які були куплені або прийняли пропозиції цього року, були Britvic Plc, виробник Pepsi, International Distribution Services Plc, власник Royal Mail, та компанія з кібербезпеки Darktrace Plc.

Рада директорів Hargreaves Lansdown заявила у червні, що підтримає пропозицію за цією ціною. Угода також передбачає можливість для акціонерів Hargreaves обрати інвестування частини чи всіх своїх акцій разом із претендентами.

Альтернатива пролонгації акціонерного капіталу дає акціонерам можливість спільно інвестувати в інструмент, що не котирується, придбання консорціуму за умови загальної максимальної участі у розмірі 35% акціонерного капіталу.

Hargreaves Lansdown була заснована в 1981 році Пітером Харгрівзом і Стівеном Лансдауном. Обидва продали частки в останні роки, але разом вони, як і раніше, володіють приблизно чвертю компанії, що робить їх одними з найбагатших людей у країні. І Харгрівз, і Лансдаун погодилися проголосувати за угоду. Харгрівз вирішив спільно інвестувати половину своєї частки 19,8%, тоді як Лансдаун продасть всю свою частку 5,7%.

Hargreaves Lansdown є найбільшою платформою Великобританії для роздрібних інвесторів, маючи майже 1,9 млн клієнтів і £155 млрд активів під управлінням і адмініструванням. Але останніми роками конкуренти, такі як AJ Bell Plc та Interactive Investor, почали завойовувати частку ринку, чому сприяли їх нижчі комісії.

Читайте також