Дубайський фінтех-стартап Tabby залучив $200 млн при оцінці $1,5 млрд

Дубайський фінтех-стартап Tabby залучив $200 млн при оцінці $1,5 млрд

Оцінка фірми зросла вдвічі після збирання коштів у січні 2023 року

Компанія Tabby, що працює за схемою «купуй зараз, плати потім», залучила $200 млн в рамках раунду фінансування, згідно з яким її оцінка зросла до $1,5 млрд перед запланованим лістингом у королівстві.

Раунд серії D проводився Wellington Management за участю Bluepool Capital та існуючих інвесторів, саудівської венчурної компанії STV, Mubadala Investment Capital, PayPal Ventures та Arbor Ventures. Збір коштів робить Tabby одним з перших фінтех-єдинорогів у регіоні Перської затоки і більш ніж удвічі збільшує оцінку компанії.

"Ми створюємо і розширюємо нашу пропозицію для споживачів і продавців", - заявив генеральний директор Хосам Араб в інтерв'ю Bloomberg News. «Ми вкладаємо значні кошти у розширення вибору продуктів, доступних нашим споживачам, переважно у сфері фінансових послуг».

Такі фірми, як Tabby, дозволяють клієнтам купувати товари та оплачувати їх на виплат. На регіональному рівні вона працює в Саудівській Аравії, Об'єднаних Арабських Еміратах та Кувейті та конкурує з такими фірмами, як Tamara. Tabby має 10 млн зареєстрованих користувачів, і вона працює з більш ніж 30 тис. брендами.

Компанія Tabby, заснована в Дубаї, відкрила свою штаб-квартиру в королівстві напередодні планів стати публічною компанією на саудівській фондовій біржі, повідомило у вересні міністерство інвестицій Саудівської Аравії.

Геополітична напруженість на фоні війни між Ізраїлем і Хамасом, схоже, підірвала споживчі настрої у сфері дискреційних витрат, сказав Араб, додавши, що поки неясно, чи ця тенденція стане тривалою. Проте споживачі загалом зберігали стійкість протягом останніх 12 місяців.

Читайте також