ФГВФО виставив на продаж ТРЦ Магелан у Києві

ФГВФО виставив на продаж ТРЦ Магелан у Києві

На аукціон виставлено пул активів закритого МР Банку за стартовою ціною 3,16 млрд грн

Як повідомляється на сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, на продаж виставлено пул активів закритого МР Банку (колишній Сбєрбанк росії), зокрема ТРЦ "Магелан". Аукціон призначено на 12 жовтня.

Крім ТРЦ до пулу активів увійшли право вимоги за двома кредитними договорами та дебіторська заборгованість, а також майновий комплекс площею 13 041,3 кв. м у селі Крупець у Хмельницькій області.

ТРЦ "Магелан", площею 28 539,5 кв. м та розташований на проспекті Академіка Глушкова, 13б, був збудований у 2004 році бізнесменом Анатолієм Юркевичем. Пов'язана з ним компанія Край Проперті у 2011 році відкрила дві кредитні лінії на суму $56,2 млн у Сбєрбанку. Девелопер мав повернути гроші до кінця березня 2017 року, але не зміг розплатитися вчасно. 2018 року Сбєрбанк забрав ТРЦ собі.

25 лютого НБУ відкликав ліцензію та вирішив ліквідувати МР Банк як "дочка" російського Сбєрбанку. Фонд гарантування вкладів займається виведенням його із ринку.

Як зазначили у Фонді, торги пройдуть за англійською моделлю аукціону, відкрито та прозоро. Участь в аукціонах можуть взяти юридичні та фізичні особи, крім Російської Федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором, позичальників та поручителів за кредитними договорами.

Кошти, отримані від продажу активів, Фонд направить на розрахунки з кредиторами МР Банку.

Читайте також