Фінансування крипто-стартапів подолало крах і досягло $100 млрд

Фінансування крипто-стартапів подолало крах і досягло $100 млрд

Крипто-стартапи залучили близько $100 млрд венчурного фінансування з моменту створення галузі після нещодавнього збільшення інвестицій, що збіглося з ралі біткойнів та інших основних токенів

Дані, зібрані DeFiLlama, показують, що з 2014 року збір коштів у криптосекторі становить $101 млрд, тоді як The Block Research підрахувала понад $95 млрд сукупних інвестицій, починаючи з 2017 року.

Збір коштів у формі венчурних угод та продажу токенів був основним двигуном зростання криптоіндустрії, але мільярди доларів, вкладені у стартапи, принесли інвесторам явно неоднозначні результати.

Збір коштів крипто-стартапами різко впав після ексцесів 2021 та 2022 років, що відповідає ширшому спаду венчурних інвестицій у фінтех, які лише у 2021 році досягли піку у понад $110 млрд у всьому світі.

Дані Block Research показують, що Coinbase Ventures очолює чарти із 443 інвестиціями або приблизно 4% усіх угод із 2017 року. Animoca Brands Corp. та Outlier Ventures Ltd. знаходяться на другому та третьому місцях відповідно.

За даними PitchBook, венчурні інвестиції в криптовалюту зросли до $2,5 млрд у першому кварталі цього року порівняно з недавнім мінімумом $1,9 млрд у четвертому кварталі 2023 року.

До 15 криптовалютних компаній можуть стати публічними, заявив у недавньому інтерв'ю Метью Кеннеді, старший ринковий стратег Renaissance Capital. У секторі видобутку біткойнів активізувалася діяльність зі злиття та поглинання: компанії Core Scientific Inc. та Bitfarms Ltd. подали заявки на поглинання.

Активність злиття та поглинання та IPO в індустрії цифрових активів буде прискорюватися в міру розвитку сектора, сказав Хулі Теджвані, директор з корпоративного розвитку та венчурних проектів Coinbase.

Читайте також