Фонд королівської родини Ліхтенштейну обсягом $85 млрд інвестує у Вірменію, Грузію та Анголу

Фонд королівської родини Ліхтенштейну обсягом $85 млрд інвестує у Вірменію, Грузію та Анголу

LGT Capital Partners вважає за краще інвестувати в ринки, які ще не переповнені

LGT Capital Partners зі штаб-квартирою в Пфаефіконі, Швейцарія, яка повністю належить Княжому дому Ліхтенштейну, створила свої фонди облігацій ринків, що розвиваються, і прикордонних ринків у 2021 році і контролює інвестиції інституційних клієнтів.

Цього року, коли динаміка активів на ринках, що розвиваються, розчарувала биків, LGT заявляє, що уникає популярних ринків, таких як Мексика чи Єгипет, і натомість шукає позиції в місцевих боргових зобов'язаннях країн, які не входять до жодних базових індексів.

"Один із секретів нашої роботи полягає в тому, що ми намагаємося інвестувати в ринки, які не переповнені", - сказав в інтерв'ю Джетро Сікінен, голова відділу компанії.

За його словами, більш розвинені, дрібніші ринки, як правило, керуються більш специфічними для країни наборами ризиків і потенційних вигод, ніж більші країни, де інвестиції чутливіші до широких змін глобального ставлення до ризику. Це дає інвесторам, які мають деяку сміливість і знання місцевих умов, перевагу, а також захист від збитків, викликаних зовнішніми потрясіннями.

Як Вірменія, так і Грузія отримали вигоду з припливу коштів з росії після вторгнення в Україну минулого року, та все ж лише крихітна частина їхнього місцевого державного боргу належить іноземним інвесторам, що робить обвал ринку через відтік менш ймовірним, сказав Сікінен.

За його словами, фірма уникала інвестицій, пов'язаних із самим російським урядом, з 2014 року.

Безумовно, інвестування в прикордонні ринки також пов'язане з ризиком. Згідно з даними, зібраними Bloomberg, більшість із 18 країн із суверенним доларовим боргом, який торгується на рівнях, які інвестори вважають «проблемними», є прикордонними ринками, такими як Ефіопія, Сальвадор, Мальдіви та Таджикистан.

У той час як більші ринки, що розвиваються, запобігли дефолту в результаті економічних потрясінь, викликаних вторгненням росії в Україну і більш жорсткими умовами глобальної ліквідності, дрібніші ринки, включаючи Шрі-Ланку і Гану, призупинили виплати за боргами, приєднавшись до інших країн.

Одним із ризиків, якого LGT намагається повністю уникнути, є девальвація валюти, і тому вона тримається подалі від таких ринків як Єгипет, де, за її словами, винагорода за ризик недостатньо приваблива.

Читайте також