Французька Schneider купує розробника ІТ-рішень Aveva вартістю £9,5 млрд

Французька Schneider купує розробника ІТ-рішень Aveva вартістю £9,5 млрд

Промисловій компанії вже належить 59,14% акцій британського розробника

Schneider Electric SE заплатить £31 за акцію Aveva Group. За умовами угоди компанія, яка вже володіє 59,14% акцій Aveva Group Plc у Кембриджі, Англія, заплатить близько £3,87 млрд за капітал, що залишився.

59-річний генеральний директор Schneider Жан-Паскаль Трікуар отримає повний контроль над активом, якого він прагнув як мінімум з 2015 року, коли компанія зробила першу невдалу спробу купити Aveva. Контроль над Aveva допоможе Schneider прискорити плани з переведення електростанцій та заводів, що належать її клієнтам, на більш цифрові послуги, а також продажу програмного забезпечення, що знижує споживання енергії та підвищує ефективність.

Aveva стала останньою з низки британських технологічних компаній, які були поглинені іноземним покупцем і виключені з лістингу Лондонської фондової біржі, що викликало занепокоєння уряду.

Французький промисловий гігант спочатку взяв під свій контроль Aveva у рамках угоди, оголошеної у 2017 році, отримавши контрольний пакет акцій компанії в обмін на своє програмне забезпечення та грошовий платіж.

Aveva, яка надає програмні інструменти для комунальних служб, виробників нафти та газу, транспортних фірм та інших компаній, повідомила у своїй заяві, що її виручка знизилася за перші п'ять місяців цього фінансового року порівняно з роком раніше, а витрати значно зросли.

Aveva зможе зберегти свою штаб-квартиру у Кембриджі.

Читайте також