Гендиректор OpenAI Сем Альтман запускає неординарний токен Worldcoin

Гендиректор OpenAI Сем Альтман запускає неординарний токен Worldcoin

Токен викликав суперечки в Силіконовій долині через свій амбітний та неортодоксальний підхід до вирішення двох проблем: онлайн-автентифікації особистості та нерівності доходів

За словами обізнаних джерел, токен Worldcoin – криптовалюта, частково створена генеральним директором Семом Альтманом, має бути запущена у понеділок.

У недавніх розмовах з інвесторами Альтман спонукав їх вкладати гроші в Tools for Humanity, компанію, що стоїть за Worldcoin.

Tools for Humanity запропонували людям у всьому світі безкоштовні токени Worldcoin, так звані WLD, в обмін на сканування їх райдужної оболонки за допомогою пристрою під назвою The Orb. Сканування райдужної оболонки гарантує, що кожна людина може мати лише один ідентифікатор Worldcoin.

Цей унікальний ідентифікатор можна використовувати для того, щоб відрізнити реальних людей від ботів, що стає все більш актуальною проблемою в епоху великих мовних моделей, таких як ChatGPT. І це могло б допомогти зменшити чи усунути шахрайство, якщо і коли уряди вирішать розподілити «універсальний базовий дохід» серед своїх громадян.

Альтман довгий час був прихильником загального базового доходу як засобу боротьби з нерівністю. Він вважає, що штучний інтелект може лише посилити проблему.

Згідно з веб-сайтом компанії, Worldcoin не поширюватиметься серед людей у США через невизначеність регулювання, оскільки Комісія з цінних паперів та бірж вживає жорстких заходів щодо криптоіндустрії.

Неясно, чи дозволять співзасновникам і інвесторам, багато з яких живуть у США, отримувати монети за межами Штатів.

Читайте також