Glencore запропонував виділити та купити вугільний бізнес у Teck як альтернативу злиттю

Glencore запропонував виділити та купити вугільний бізнес у Teck як альтернативу злиттю

Швейцарський сировинний трейдер Glencore Plc направив канадській Teck Resources пропозицію про купівлю її підрозділу у сфері видобутку коксівного вугілля як альтернативу пропозиції про злиття двох ...

За даними Glencore, попередня пропозиція компанії, яка передбачала об'єднання компаній з подальшим виділенням їх вугільних операцій у самостійну організацію, залишається в силі. Її підтримують всі акціонери Glencore, і компанія, як і раніше, хотіла б здійснити цю угоду.

Зробивши альтернативну пропозицію Teck, Glencore вважає, що надалі міг би виділити об'єднані вугільні операції у самостійну компанію з вигодою для акціонерів. Виділення цього бізнесу могло б статися протягом 12-24 місяців після закриття угоди.

Відповідно до первинної пропозиції про купівлю Teck, акціонери останньої мають отримати 24% в об'єднаній компанії плюс $8,2 млрд. грошовими коштами за вугільний бізнес. У рамках цієї пропозиції Teck оцінено у $23 млрд.

Канадська компанія Teck нещодавно повідомила, що в контакті з кількома сторонами, які направили їй пропозиції щодо різних форм потенційних угод, у тому числі щодо її вугільного бізнесу.

З початку 2023 року капіталізація Glencore знизилася на 17,9%, тоді як папери Teck подорожчали на 9,2%.

У квітні Teck скасувала голосування акціонерів на пропозицію її керівництва про реорганізацію операцій шляхом виділення бізнесу з видобутку коксівного вугілля в самостійну компанію. Тоді Teck заявила про намір переглянути план розподілу бізнесу з урахуванням відгуків, отриманих від акціонерів.

Пропозиція, озвучена її керівництвом на початку 2023 року, передбачала поділ бізнесу Teck на дві незалежні компанії: Teck Metals Corp., сфокусовану на виробництві недорогоцінних металів, та Elk Valley Resources Ltd., що спеціалізується на видобутку коксівного вугілля.

Читайте також