Goldman Sachs залучає $3,6 млрд для нового кредитного фонду нерухомості

Goldman Sachs залучає $3,6 млрд для нового кредитного фонду нерухомості

Альтернативний бізнес "Goldman Sachs Group Inc." залучив $3,6 млрд для свого останнього кредитного фонду нерухомості

Ця цифра затьмарює приблизно $2,6 млрд, які Goldman отримав від сторонніх інвесторів для попереднього фонду, і є найбільшим пулом капіталу, який фірма накопичила для цих зусиль.

Деякі банки відмовилися від кредитування комерційної нерухомості, внаслідок чого деякі орендодавці щосили намагаються забезпечити фінансування в епоху вищих відсоткових ставок.

"Стратегія насправді полягає в тому, щоб отримати вигоду з того, що, на нашу думку, є зростаючим розривом між попитом і пропозицією для боргового фінансування нерухомості", - сказав в інтерв'ю в понеділок Річард Спенсер, директор з інвестицій у кредитування нерухомості в Goldman Sachs Alternatives.

За словами Спенсера, новий фонд прагнетиме видавати, гарантувати та утримувати кредити, забезпечені високоякісною нерухомістю. За допомогою цього механізму Goldman прагнетиме надавати іпотечні кредити першої застави, забезпечені тим, що він називає «перехідною» нерухомістю, або нерухомістю, яка перебуває на реконструкції, зміні використання або навіть розвитку.

Новий фонд Goldman зможе інвестувати в країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону, організовані Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Це ширше коло повноважень, ніж у попереднього фонду, орієнтованого на Північну Америку та Європу. За словами Спенсера, зусилля в регіоні будуть зосереджені на Австралії, частково через сильний захист кредиторів у країні, а також нормативний тиск на традиційних кредиторів з метою зниження ризиків.

Читайте також