Індійська Jakson Group планує інвестувати $3 млрд у виробництво електроенергії

Індійська Jakson Group планує інвестувати $3 млрд у виробництво електроенергії

Компанія має намір збільшити потужність до 5 ГВт до 2030 року

Індійський виробник сонячних модулів Jakson Group планує диверсифікувати виробництво електроенергії, прагнучи отримати вигоду з буму екологічно чистої енергії в країні.

Jakson, розташований на околиці Нью-Делі, планує до 2030 мати 5 ГВт потужності, сказав в інтерв'ю голова правління Самір Гупта.

За словами Гупти, компанія виробляє модулі та виконує контракти «під ключ» для реалізації проектів щодо відновлюваних джерел енергії, а перехід на виробництво електроенергії допоможе їй задіяти весь ланцюжок створення вартості бізнесу.

Фірма розраховує на амбітний план Індії встановлення 500 ГВт потужностей чистої енергії до 2030 року. Хоча цей поштовх викликав інтерес з боку закордонних енергетичних гігантів та місцевих мільярдерів, включаючи Гаутама Адані та Мукеша Амбані, темпи встановлення значно відстають від цієї мети, а уряд розробив план більш ніж потрійних аукціонів проекту.

"Ми хочемо бути частиною цього розширення", - сказав Гупта. За його словами, компанія має можливості для реалізації та проєктування, щоб вийти на ринок генерації.

Тим часом, за словами Гупти, Jakson має намір подвоїти свої потужності з виробництва модулів до 1,2 ГВт протягом наступних кількох місяців та вивчає інше місце для будівництва заводу з виробництва модулів потужністю 1 ГВт.

Читайте також