Ізраїльська ІТ-компанія Playtika хоче купити творця Angry Birds за $738 млн

Ізраїльська ІТ-компанія Playtika хоче купити творця Angry Birds за $738 млн

Наразі фінський видавець ігор Rovio зіштовхнувся зі спадом у галузі, особливо у секторі мобільних пристроїв

Playtika Holding Corp озвучила свою нову пропозицію фінському виробнику ігор Rovio, найбільш відомому своєю франшизою Angry Birds, на тлі консолідації в галузі, що набирає обертів.

Пропозиція оцінює кожну акцію Rovio у €9,05, що приблизно на 60% вище, ніж ціна закриття компанії 19 січня. Це також приблизно на €40 млн вище за попередню пропозицію, яку ізраїльська Playtika зробила в листопаді.

Rovio пережила бурхливе зростання з моменту виходу на біржу у вересні 2017 року і, як і раніше, надмірно залежить від франшизи Angry Birds, незважаючи на спроби диверсифікуватися за рахунок таких придбань, як Turkish Ruby Games у 2021 році.

Виробник ігор також зіткнувся з ширшим спадом у галузі, особливо на ринку мобільних пристроїв, після двох років буму, спричиненого пандемією.

Пропозиція для Rovio є останньою ознакою консолідації в цьому секторі: Microsoft знаходиться в процесі покупки Activision Blizzard за $69 млрд, а Sony Interactive Entertainment купує творця відеоігор Halo Bungie Inc за $3,6 млрд.

Читайте також