Каліфорнійський університет виходить на ринок облігацій із цінними паперами на $1,7 млрд

Каліфорнійський університет виходить на ринок облігацій із цінними паперами на $1,7 млрд

Університет планує випустити облігації загального доходу для фінансування капітальних проєктів та відшкодування раніше випущених паперів

Каліфорнійський університет використовуватиме ринок муніципальних облігацій, прагнучи максимізувати заощаджені кошти на поверненні коштів та впоратися з потенційними відстрочками фінансування.

Згідно з попередніми документами щодо облігацій, облігації на суму $1,59 млрд будуть звільнені від податків, а $145 млн будуть оподатковуватись, проте оподатковувана серія буде звільнена від оподаткування в штаті Каліфорнія.

Облігації зі строком погашення у 2024 році мають рейтинг Аа2 від Moody's Investors Service та рейтинги подвійного А від Fitch Ratings та S&P Global Ratings. Продажом управляють Barclays Plc, Bank of America Securities та Jefferies.

Очікується, що попит інвесторів на облігації буде високим, за словами Дена Солендера, голови відділу муніципального боргу Lord, Abbett & Co.

"Поки угода з Каліфорнійським університетом оцінена адекватно, вона повинна отримати хороший відгук на всі свої облігації", - сказав Солендер. «З огляду на звільнення Каліфорнії від податку та сильний кредитний рейтинг вони зможуть отримати нижчу прибутковість, ніж багато облігацій з аналогічним рейтингом по всій країні».

Фінансування університетської системи збільшилося приблизно на 7,9% у поточному фінансовому році.

Як найбільша система державних університетів США з точки зору доходів, кількості заявок і набору студентів, Каліфорнійський університет також керує шістьма медичними школами і трьома національними лабораторіями. У 2023 фінансовому році у ньому навчалося 289 696 студентів та аспірантів очного відділення.

Читайте також