Китай планує виділити $143 млрд місцевим виробникам чіпів

Китай планує виділити $143 млрд місцевим виробникам чіпів

Цей пакет допомоги покликаний підтримати китайську напівпровідникову промисловість перед обмеженнями США

Китай працює над пакетом підтримки своєї напівпровідникової промисловості на суму понад $143 млрд, що є важливим кроком до самозабезпеченості чіпами та протидією крокам США, спрямованим на уповільнення її технологічного розвитку.

Джерела повідомили, що Пекін планує розгорнути один із найбільших пакетів фіскальних стимулів за п'ять років, переважно у вигляді субсидій та податкових пільг для підтримки виробництва напівпровідників та дослідницької діяльності в країні.

Це сигналізує про більш прямий підхід Китаю до формування майбутнього галузі, яка стала геополітичною гарячою точкою через різке зростання попиту на чіпи.

Повідомляється, що більшість фінансової допомоги буде використано для субсидування закупівель вітчизняного напівпровідникового обладнання китайськими фірмами, в основному заводами з виробництва напівпровідників.

План фіскальної підтримки було ухвалено після того, як у жовтні Міністерство торгівлі США прийняло широкий набір правил, які можуть заборонити дослідницьким лабораторіям та комерційним центрам обробки даних доступ до передових чіпів штучного інтелекту.

Сполучені Штати також лобіювали деяких своїх партнерів, у тому числі Японію та Нідерланди, з метою скоротити експорт до Китаю обладнання, яке використовується для виробництва напівпровідників.

Читайте також