Engie Brasil купує сонячні станції у GIP за $646 млн

Engie Brasil купує сонячні станції у GIP за $646 млн

Engie розраховує, що угода позитивно вплине на її рентабельність у довгостроковій перспективі

Енергетична компанія Engie Brasil Energia заявила в понеділок, що погодилася купити п'ять сонячних електростанцій в Бразилії у Atlas Renewable Energy, компанії, що належить інвестиційному фонду Global Infrastructure Partners (GIP).

Угода з сонячних електростанцій загальною встановленою потужністю 545 МВт була оцінена приблизно в $646 млн, повідомила Engie Brasil у документації з цінних паперів.

Компанія, яку контролює французький енергетичний гігант Engie, заявила, що угода, ймовірно, позитивно вплине на її рентабельність EBITDA у довгостроковій перспективі, оскільки вона вже уклала контракти на електроенергію з «сумісною прибутковістю».

"Придбання операційних активів з контрактною енергією стало привабливим варіантом для ефективного розширення нашого бізнесу зараз на ринку", - сказав фінансовий директор Едуардо Такаморі.

В окремій заяві Atlas заявила, що прагнутиме реінвестувати гроші, отримані від угоди, у розвиток нових проектів відновлюваної енергетики в Бразилії, зазначивши, що після операції компанія, як і раніше, матиме 1,8 ГВт встановленої потужності в країні.

За даними компанії, яка назвала угоду з Engie Brasil «ротацією активів», це включає два сонячні парки, що будуються в штаті Мінас-Жерайс і два інші діючі проекти.

GIP купила Atlas у інвестора у стійку інфраструктуру Actis наприкінці 2022 року.

Сонячні електростанції, придбані Engie, розташовані у бразильських штатах Баія, Сеара та Мінас-Жерайс. За словами компаній, угода все ще очікує на схвалення місцевих регулюючих органів.

Читайте також