Китайці планують збудувати в Зімбабве металургійний парк за $2,83 млрд

Китайці планують збудувати в Зімбабве металургійний парк за $2,83 млрд

Згідно з документами, парк перероблятиме літій, нікель та платину

Уряд Зімбабве схвалив пропозицію групи китайських інвесторів про створення парку акумуляторних металів вартістю $2,83 млрд, який оброблятиме метали, включаючи літій, платину та нікель, що є останнім планом з пожвавлення економіки, що вмирає.

Hong Kong Eagle International Investment Holding Ltd. та Pacific Goal Investment Ltd. мають намір створити інтегрований промисловий парк, який включатиме заводи з виробництва літій-солі і сульфату нікелю, а також плавильний завод з виробництва нікель-хромових сплавів, йдеться в документах Eagle International, з якими ознайомилися Bloomberg.

 "Мета індустріального парку особливої економічної зони "Нова енергія" - розвинути виробничий ланцюжок доданої вартості, представлений новими енергетичними металами, такими як літій і нікель, збільшити додану вартість мінеральних продуктів і сформувати нову базу виробництва енергії, що охоплює весь світ", - йдеться в повідомленні компанії.

Прискорення переходу на електромобілі та зростання цін на літій привернули інтерес інвесторів до Зімбабве.

Економіка була уражена двома десятиліттями політичної та економічної нестабільності після того, як захоплення земель, що належать білим комерційним фермерам у 2000 році, викликало введення санкцій проти країни з боку США, Великої Британії та Європейського Союзу, а також низки дрібніших країн. Борги перед багатосторонніми кредиторами залишилися невиплаченими.

Читайте також