Китайські інвестори скупили акції технологічних компаній у Гонконгу на $15 млрд

Китайські інвестори скупили акції технологічних компаній у Гонконгу на $15 млрд

Інвестори протягом кількох тижнів поспіль активно купують цінні папери гонконгських компаній, спокусившись їх низькою ціною

За даними, зібраними Bloomberg, інвестори протягом 24 сесій поспіль до 8 листопада скуповували акції гонконгських технологічних компаній на $15 млрд. Найбільший попит мали акції Tencent Holdings Ltd., на частку якої припало близько чверті придбань протягом зазначеного періоду.

"Ми максимально зосередилися на акціях Гонконгу, особливо таких компаній, як Tencent", - сказав Цзян Лянцін, керуючий директор Zhuhai Greenbamboo Private Fund Management. «Вони настільки дешеві та привабливі, і отримають максимальну вигоду, як тільки очікування щодо майбутнього Китаю повернуться до норми».

Приплив з материка надав деяку підтримку гонконзькому ринку, який цього року зіткнувся з падінням ключових індикаторів, оскільки інвестори стурбовані обмеженнями Covid Zero, що стримують економічне зростання в Китаї. Індекс Hang Seng Tech впав приблизно на 50% цього року до жовтневого мінімуму, а потім відновився, оскільки трейдери почали готуватися до можливого послаблення обмежень пандемії.

На відміну від початку 2021 року, коли загальний ажіотаж на фондовому ринку призвів до притоку капіталу 38 днів поспіль, нинішня хвиля зростання переважно пов'язана з покупками на падінні, оскільки оцінки досягли історичного мінімуму.

Читайте також