KKR залучила $723 млн за допомогою найбільшого IPO у Японії з 2018 року

KKR залучила $723 млн за допомогою найбільшого IPO у Японії з 2018 року

KKR продає частку у виробнику чіп-обладнання Kokusai Electric

Початкове публічне розміщення акцій японського виробника мікросхем Kokusai Electric Corp. було оцінено по верхній межі запропонованого діапазону, акціонер KKR & Co. мав намір залучити $723 млн у рамках найбільшого в країні лістингу за майже п'ять років.

Згідно з заявою, опублікованою в понеділок, акції було оцінено у 1840 ієн за штуку. KKR запропонувала близько 58,8 млн акцій з інтервалом, що розпочалося з 1830 єн, після зниження коридору на початку цього місяця порівняно з початковим орієнтиром, оголошеним у вересні.

Kokusai Electric була виділена з Hitachi Kokusai Electric Inc. після того, як KKR купила виробника мобільних телефонів та бездротового обладнання в рамках тендерної пропозиції у 2018 році. Очікується, що торги акціями розпочнуться 25 жовтня.

За даними Bloomberg, цей лістинг є найбільшим у Японії від часу IPO SoftBank Corp. на суму 2,4 трлн єн у грудні 2018 року. Ринок вперше проданих акцій у країні оговтався від спаду: доходи від IPO у Токіо цього року зросли більш ніж удвічі порівняно з тим самим періодом 2022 року.

IPO Kokusai відбувається на тлі того, що політики розглядають напівпровідники як ключ до національної безпеки, оскільки обладнання, яке використовується для обробки кремнієвих пластин, має вирішальне значення для штучного інтелекту та суперкомп'ютерів.

Kokusai Electric продає обладнання провідним світовим виробникам напівпровідників і вважає Samsung Electronics Co. та Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. одними із своїх найбільших клієнтів.

Читайте також