Нафтовидобувна компанія Karoon Energy придбає частку в активах Мексиканської затоки за $720 млн

Нафтовидобувна компанія Karoon Energy придбає частку в активах Мексиканської затоки за $720 млн

Австралійська компанія планує купити 46% акцій деяких нафтових родовищ та пов'язаної з ними інфраструктури в Мексиканській затоці у LLOG Exploration Co

Розвідник нафти та газу Karoon Energy залучить близько $312,43 млн для фінансування купівлі 30% акцій нафтогазових родовищ Who Dat та Dome Patrol на шельфі Луїзіани та майже 16% акцій у родовищі Абілін.

Акції в рамках залучення акціонерного капіталу будуть випущені за ціною 2,05 австралійських доларів за штуку, що відповідає дисконту на 14,6% до ціни закриття вівторка 2,40 австралійських долара. Акції Karoon Energy були припинені у середу.

Очікується, що глибоководне нафтогазове родовище, активи Who Dat, додадуть близько 4,0-4,5 млн. барелів нафтового еквівалента до загального обсягу видобутку компанії в 2024 році за рахунок чистого прибутку.

LLOG — одна з найбільших приватних нафтогазових компаній у США та один із найбільших приватних операторів у Мексиканській затоці.

Компанія Karoon, яка володіє активами у Бразилії та Австралії, заявила, що додавання родовища Who Dat допоможе компенсувати природний спад видобутку на офшорному родовищі Бауна, яке він придбав у бразильської державної компанії Petrobras у 2020 році.

Читайте також