Найбільший літієвий виробник Albemarle придбає австралійську Liontown за $4,3 млрд

Найбільший літієвий виробник Albemarle придбає австралійську Liontown за $4,3 млрд

Liontown належать два великі родовища літію на заході Австралії

Американська Albemarle Corp., світовий лідер з видобутку літію наблизилася до придбання австралійської гірничодобувної компанії Liontown Resources. Остання повідомила у понеділок, що вона має намір прийняти пропозицію Albemarle щодо викупу 100% акцій Liontown за ціною 3 австралійських долари за акцію.

Таким чином, загальна сума M&A угоди становитиме 6,6 млрд австралійських доларів ($4,3 млрд).

Американська хімічна компанія Albemarle вже кілька місяців намагається придбати Liontown. Перша пропозиція була зроблена Albemarle ще в березні 2023 року, аде була відкинута радою директорів австралійської компанії Liontown, яка вважала ціну в 2,5 австралійських доларах акцією неприйнятно низькою. Нинішня пропозиція Albemarle вже четверта та остання, заявили в американській компанії.

Після того, як стало відомо, що керівництво Liontown має намір підтримати останню пропозицію Albemarle, акції австралійської гірничодобувної Liontown зросли на відкритті торгів на 11,5%.

Liontown належать два великі родовища літію на заході Австралії. Початок видобутку на флагманському проекті компанії у Кетлін-Уеллі заплановано на середину 2024 року. Це одне з найбільших та високосортних родовищ літію у твердих породах у світі.

Читайте також