Найбільший у світі виробник природного карбонату натрію WE Soda вийде на IPO

Найбільший у світі виробник природного карбонату натрію WE Soda вийде на IPO

Британська WE Soda підтвердила плани провести первинне розміщення акцій на Лондонській фондовій біржі (LSE) та планує залучити $800 млн.

WE Soda розраховує на преміальний лістинг. Підсумкова ціна пропозиції, а також максимальна кількість акцій, що розміщуються, будуть визначені за підсумками збору заявок.

Розміщення повністю складатиметься з вторинного компонента. Існуючий акціонер WE Soda має намір направити кошти від продажу паперів на погашення позик, наданих фірмою афілійованим структурам, що входять до турецького конгломерату Ciner Group.

Очікується, що WE Soda опосередковано виручить від IPO близько $800 млн. Близько $500 млн компанія направить на скорочення чистого боргу, інші $300 млн - на загальнокорпоративні витрати.

WE Soda планує, що частка акцій у вільному обігу складе щонайменше 10%. Ще до 15% паперів можуть бути реалізовані за опціоном дорозміщення.

Раніше Financial Times повідомляла, що компанія розраховує на оцінку вартості підприємства у рамках IPO на рівні $7,5 млрд.

WE Soda управляє двома великими виробничими об'єктами в Туреччині і в 2022 році отримала виручку в розмірі $1,8 млрд і скориговану EBITDA на рівні $838 млн, у 2021 році - $892 млн і $431 млн відповідно.

Читайте також