Німецький HV Capital залучає фонд у розмірі €710 млн під час спаду інвестицій у технології

Німецький HV Capital залучає фонд у розмірі €710 млн під час спаду інвестицій у технології

Фонд нових технологій – найбільший за всю історію венчурної компанії з Берліна

Німецька венчурна компанія HV Capital закрила фонд у розмірі €710 млн для підтримки європейських технологічних стартапів під час спаду в галузі.

Фонд є найбільшим в історії берлінської фірми та першим відповідно до нових правил стійкого інвестування Європейського Союзу, які вимагають від інвесторів дотримання певних екологічних, соціальних та управлінських критеріїв.

Це відбувається на тлі глобального спаду в технологічному секторі, який особливо сильно вдарив по Європі. Фінансування європейських стартапів у першому кварталі впало на 57% порівняно з минулим роком, тоді як венчурні компанії переживають найгірший рік із 2015 року. За даними дослідницької компанії Pitchbook, за цей період у регіоні було оголошено лише про 22 фонди.

За словами генерального партнера Райнера Меркле, відсутність активності - це «величезна можливість» для фірми, навіть якщо перспективи інвестування виглядають гірше, ніж рік тому, коли HV Capital почала залучати кошти.

За словами Меркле, близько 75% фонду надійшло від існуючих покровителів, здебільшого інституційних інвесторів із Європи та США. Це перша компанія з початку 2022 року, коли HV Capital оголосила про створення фонду у розмірі €430 млн, щоб довше утримувати позиції у своїх портфельних компаніях.

Читайте також