Німецький ШІ-стартап Helsing залучає €209 млн на штучний оборонний інтелект

Німецький ШІ-стартап Helsing залучає €209 млн на штучний оборонний інтелект

Венчурна фірма General Catalyst очолила раунд, а шведська оборонна компанія Saab AB стала новим стратегічним інвестором стартапу

Німецька компанія оборонних технологій Helsing залучила фінансування у розмірі €209 млн та назвала шведську оборонну компанію Saab AB новим стратегічним інвестором.

Венчурна фірма General Catalyst очолила раунд, і кошти будуть використані для розширення у Франції, Німеччині та Великій Британії, а також для інвестицій у свої технології, йдеться у заяві берлінської компанії штучного інтелекту у четвер.

Saab та Helsing вже працюють разом після того, як у червні вони виграли контракт від Міністерства оборони Німеччини на модернізацію 15 винищувачів Люфтваффе Eurofighter з використанням «можливостей когнітивної радіоелектронної боротьби» із підтримкою штучного інтелекту.

Helsing також надає Україні технології війни проти росії.

"Глобальної оборонної промисловості необхідно терміново впровадити штучний інтелект і зробити це відповідально", - заявив керуючий партнер General Catalyst, Пол Кван.

Helsing була заснована в 2021 році і того ж року отримала фінансування від засновника Spotify Technology SA Деніела Ека через його інвестиційну компанію Prima Materia.

Це частина хвилі стартапів у галузі оборонних технологій, фінансування яких збільшилося з того часу, як минулого року почалася війна росії з Україною.

Читайте також