Nissan виділить £2 млрд на розширення центру електромобілів у Великобританії

Nissan виділить £2 млрд на розширення центру електромобілів у Великобританії

Японський автовиробник значно збільшить виробництво електромобілів у Великобританії, інвестувавши у свій майданчик у Сандерленді

Японський автовиробник Nissan створить ще один завод з виробництва акумуляторів і вироблятиме електричні версії популярних моделей Qashqai та Juke у найбільшому автомобілебудівному центрі Великобританії.

Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак, уряд якого надає допомогу, заявив, що ці плани є «величезним вотумом довіри автомобільної промисловості Великобританії».

Цей крок є гарною новиною для Великобританії після того, як невизначеність після Брекситу затьмарила її перспективи як великого виробника автомобілів.

Виробництво автомобілів у Сандерленді скоротилося приблизно вдвічі з того часу, як у 2016 році було випущено понад 500 тис. автомобілів.

Будівництво ще одного заводу з виробництва акумуляторів означає, що Великобританія отримує більше інфраструктури, якої вона відчайдушно потребує для продовження виробництва електромобілів у країні.

У 2021 році Nissan та партнер з виробництва акумуляторів Envision AESC оголосили про інвестиції у розмірі £1 млрд у розширення виробництва електромобілів та акумуляторів у Сандерленді. Плани будівництва великого заводу з виробництва акумуляторів у Бліті, також на північному сході Англії, були зірвані після того, як на початку цього року впав стартап Britishvolt, що стояв за ним.

Змусити Nissan виробляти більше електромобілів у Сандерленді – це символічна перемога Сунака з огляду на роль міста у референдумі з Брекситу. Колишній центр суднобудування переважною більшістю голосів проголосував за вихід із ЄС. Nissan пообіцяв зробити свою європейську лінійку повністю електричною до 2030 року, навіть після того, як Лондон скасував заборону продажу нових бензинових і дизельних автомобілів на п'ять років, до 2035 року.

Читайте також