PacifiCorp продає облігації на суму $3,8 млрд

PacifiCorp продає облігації на суму $3,8 млрд

Надходження від продажу мають допомогти фінансувати виплати щодо врегулювання претензій, пов'язаних з лісовими пожежами в Орегоні для виплати компенсації за збитки від лісових пожеж

Компанія PacifiCorp, що належить Berkshire Hathaway Energy Co., продала американські облігації інвестиційного рівня на суму $3,8 млрд.

Електроенергетична компанія видала борг чотирма частинами, найдовша — 30-річна. облігації з фіксованою процентною ставкою - принесла прибутковість на 175 базисних пунктів порівняно з порівнянними казначейськими облігаціями. За словами джерела, частина коштів піде на загальнокорпоративні цілі.

Продаж PacifiCorp відбувся на тлі бурхливої активності на первинному ринку у перші дні нового року.

Кредитний рейтинг PacifiCorp був знижений агентством S&P Global Ratings у червні після того, як розслідування федеральних агентств дійшло висновку, що лінії електропередач, що експлуатуються підрозділом PacifiCorp, ймовірно, спричинили руйнівну пожежу в Арчі-Крік в Орегоні в 2020 році.

«Ми можемо знизити рейтинги PacifiCorp протягом наступних 24 місяців, якщо кількість позивачів і передбачуваний збиток через позови про лісові пожежі значно зросте, — написав у середині грудня аналітик Слоан Міллман.

За даними S&P, структура капіталу PacifiCorp включає близько $10,6 млрд боргу, більшу частину якого становлять облігації першої іпотеки. Він обслуговує 2 млн роздрібних споживачів електроенергії у деяких частинах Юти, Орегона, Вайомінга, Вашингтона, Айдахо та Каліфорнії.

Читайте також