Perpetual купує австралійську фондову компанію Pendal за $1,72 млрд

Perpetual купує австралійську фондову компанію Pendal за $1,72 млрд

Угода завершує майже п'ятимісячні публічні переговори

Австралійська фондова компанія Pendal Group Ltd. погодилася на злиття у розмірі 2,5 млрд австралійських доларів ($1,72 млрд) з керуючою компанією Perpetual Ltd.

Акціонери Pendal отримають еквівалент 6,54 австралійських доларів за акцію в результаті злиття, при цьому одна акція Perpetual за кожні 7,5 акцій Pendal плюс 1,976 австралійських доларів готівкою за кожну акцію Pendal.

Угода знаменує собою збільшення всього на 0,306 австралійських доларів за акцію порівняно з першою пропозицією у квітні, яку Pendal назвала неадекватною. Угода створить найбільшу компанію з управління активами серед австралійських фондів із загальною сумою під управлінням 201 млрд. австралійських доларів.

Угода відбувається після майже п'яти місяців публічних переговорів, у ході яких Pendal відхилив першу пропозицію Perpetual у розмірі 6,23 австралійських доларів за акцію.

Акції Pendal досягли дворічного мінімуму в липні та впали більш ніж на 44% за останні 12 місяців порівняно з падінням лише на 7% для еталонного австралійського індексу S&P/ASX 200.

Читайте також