Південна Корея залучила рекордні іноземні інвестиції у технологічні перспективи

Південна Корея залучила рекордні іноземні інвестиції у технологічні перспективи

До Південної Кореї 2023 року надійшло близько $18,8 млрд, що на 3,4% більше, ніж роком раніше

Минулого року Південна Корея залучила рекордний обсяг прямих іноземних інвестицій, що свідчить про зростання ставок на її технологічний сектор, який після пандемії став більш глибоко інтегрованим у глобальні ланцюжки поставок.

За даними міністерства торгівлі в четвер, до Південної Кореї в 2023 році надійшло близько $18,8 млрд коштів, що на 3,4% більше, ніж роком раніше, при цьому на сектор електроніки припадає $3 млрд від загальної суми. Напівпровідники та акумуляторні батареї є двома основними стовпами національної електронної промисловості.

Зростання фінансування вказує на те, що інвестори в усьому світі, як і раніше, впевнені в довгострокових перспективах технологічної галузі Південної Кореї, навіть незважаючи на те, що експорт напівпровідників та смартфонів падав протягом більшої частини минулого року.

У Південній Кореї розташовані два найбільші у світі виробника чіпів пам'яті - Samsung Electronics Co. та SK Hynix Inc., а уряд очолює ініціативу щодо створення напівпровідникового кластера на південь від столиці після буму попиту під час пандемії. За даними місцевої дослідницької групи SNE Research, LG Energy Solution та дві інші південнокорейські компанії станом на жовтень займали близько 23,4% світового ринку акумуляторів для електромобілів.

Читайте також