Salesforce обіцяє інвестувати $500 млн у стартапи генеративного ШІ

Salesforce обіцяє інвестувати $500 млн у стартапи генеративного ШІ

Компанія вирішила збільшити свій фонд генеративного ШІ, який є частиною дочірньої компанії Salesforce Ventures VC

Компанія Salesforce оголосила про збільшення свого фонду генеративного ШІ, що є частиною дочірньої компанії Salesforce Ventures VC, яка підтримує стартапи, що розробляють «відповідальний генеративний ШІ», з $250 млн до $500 млн.

У своїй заяві керуючий партнер Salesforce Ventures Пол Дрюс зазначив, що розширення дозволить Salesforce «працювати з ще більшою кількістю підприємців… пришвидшуючи розробку перетворюючих рішень ШІ для підприємства».

"Ми вже бачимо, як ШІ змінює те, як влаштований світ, і ми раді продовжити розвиток нашого фонду Генеративного ШІ", - продовжив Дрюс.

Запущений у березні фонд Generative AI Fund вже інвестував у кілька компаній, що займаються передовими технологіями генеративного ШІ, включаючи Cohere, Anthropic, You.com, Hearth.AI та новіші компанії Humane та Tribble. Хоча це далеко не єдиний фонд, який інвестує в основному в генеративний ШІ, Salesforce прагне диференціювати свій транш, віддаючи пріоритет тому, що він називає «етичними» технологіями ШІ.

Salesforce Ventures має низку галузевих інвестиційних фондів, у тому числі фонди, орієнтовані на певні регіони, такі як Японія чи Канада, та спеціалізований фонд штучного інтелекту. Але Generative AI Fund на сьогоднішній день є одним із найбільших траншів венчурного підрозділу; попередні фонди варіювалися від $50 млн до $125 млн.

Генеративний ШІ може стати величезною ринковою можливістю. Grand View Research прогнозує, що до 2030 року цей сектор може коштувати приблизно $109 млрд.

Читайте також