Saudi Aramco збудує в КНР нафтохімічний комплекс за $6,4 млрд

Saudi Aramco збудує в КНР нафтохімічний комплекс за $6,4 млрд

Будівництво нафтохімічного комплексу розпочнеться у китайській провінції Фуцзянь

Саудівська нафтохімічна компанія Saudi Basic Industries Corporation (SABIC, підконтрольна Saudi Aramco) повідомила, що ухвалено остаточне інвестиційне рішення щодо проєкту будівництва нафтохімічного комплексу в китайській провінції Фуцзянь.

Підприємство буде організовано у партнерстві між SABIC Industrial Investments Company ("дочка" SABIC) з часткою участі 51% та державною компанією Fujian Fuhua Gulei Petrochemical (49%).

Комплекс складатиметься з установки крекінгу потужністю 1,8 млн. тонн етилену, технологічних ліній з виробництва етиленгліколю, поліетилену, поліпропілену, полікарбонату та інших продуктів.

Будівництво розпочнеться у першій половині 2024 року, дослідна експлуатація – у другій половині 2026 року. Початок комерційної експлуатації запланований на перше півріччя 2027 року.

SABIC - одна з найбільших нафтохімічних компаній світу, що базується в Ер-Ріяді. 70% акцій належать Saudi Aramco, решта 30% торгуються на Саудівській фондовій біржі. SABIC має три бізнес-підрозділи: нафтохімія, добрива та спеціальні продукти, а також веде діяльність у галузі металургії через окрему компанію Hadeed. Представлена приблизно у 50 країнах.

Читайте також