Skydance купує Paramount у рамках угоди вартістю $8 млрд

Skydance купує Paramount у рамках угоди вартістю $8 млрд

Skydance планує створити на базі Paramount нову компанію з оцінкою $28 млрд

Американський медіахолдинг Skydance Media домовився з власниками Paramount Global про покупку легендарної голлівудської кіностудії, яка зняла «Титанік» та «Хрещеного батька». Угода на більш ніж $8 млрд підвела межу під одним із найдраматичніших поглинань у кіноіндустрії.

Контролюючий акціонер Paramount Шарі Редстоун погодилася продати за $2,4 млрд компанію National Amusements, яка належить її сім'ї, яка контролює близько 77% голосуючих акцій Paramount. За умовами угоди, сім'я власника Skydance Девіда Еллісона у партнерстві з RedBird Capital Partners інвестують у Paramount понад $8 млрд. У цю суму входять витрати у розмірі $1,5 млрд на погашення боргу Paramount та $4,5 млрд на купівлю акцій Paramount, пише Bloomberg.

В результаті злиття буде сформовано компанію New Paramount з оцінкою вартості підприємства (EV) на рівні $28 млрд.

Злиття об'єднає культову кіностудію Paramount, мовну компанію CBS та кабельні мережі, включаючи Nickelodeon, Comedy Central та MTV, зі Skydance сина співзасновника Oracle Ларрі Еллісона. Skydance також володіє анімаційною студією та ігровим підрозділом та має спільне підприємство з американською Національною футбольною лігою, зазначає The Wall Street Journal.

Skydance заявила, що планує покращити та «оживити бренди Paramount і CBS», одночасно підвищуючи прибутковість та стимулюючи інвестиції у цифрові платформи. Вона націлена на покращення технологій, що лежать в основі потокових платформ Paramount+ та Pluto, та на підтримку кабельних каналів компанії.

Закриття угоди очікується у першому півріччі 2025 року. Після закриття угоди холдингу Еллісона належатиме близько 70% акцій New Paramount.

Paramount контролювалася родиною Редстоуна протягом трьох десятиліть. Акції втратили більше половини своєї вартості з того часу, як Редстоуни об'єднали CBS і Viacom у 2019 році, щоб створити Paramount Global, зазначає Bloomberg.

Читайте також