StanChart продасть підрозділ Aviation Finance Саудівському фонду добробуту за $3,6 млрд

StanChart продасть підрозділ Aviation Finance Саудівському фонду добробуту за $3,6 млрд

Aviation Finance володіє та управляє більш ніж 120 літаками та пропонує послуги, включаючи хеджування авіапалива, боргове фінансування та ремаркетинг непотрібних літаків

У понеділок компанія Standard Chartered заявила, що продає свій глобальний бізнес із фінансового лізингу у сфері авіації компанії AviLease, що базується в Саудівській Аравії, у рамках прагнення оптимізувати свою діяльність.

Угода укладена в той час, коли банк концентрується на сферах бізнесу, в яких він виділяється серед конкурентів, прагнучи досягти цілей до 2024 року.

Компанія AviLease зі штаб-квартирою в Ер-Ріяді, також відома як Aircraft Leasing Co, є орендодавцем літаків, що належать фонду національного добробуту Саудівської Аравії.

У січні компанія StanChart заявила, що вивчає варіанти свого глобального фінансового бізнесу.

Компанія Standard Chartered Aviation Finance, що базується в Дубліні, володіє і управляє більш ніж 120 літаками і пропонує послуги, включаючи хеджування авіапалива, боргове фінансування та ремаркетинг непотрібних літаків.

«Продаж нашого лізингу Aviation Finance дозволяє нам продовжувати концентрувати наші зусилля на тих галузях, у яких ми найбільше диференційовані», — заявив у понеділок Саймон Купер, генеральний директор підрозділу корпоративних, комерційних та інституційних банківських послуг, а також Європи та Америки у Standard Chartered.

Читайте також