Standard Chartered продає підрозділ у Зімбабве компанії FBC Holdings

Standard Chartered продає підрозділ у Зімбабве компанії FBC Holdings

Британська корпорація здійснює плани виходу з семи ринків в Африці та на Близькому Сході

Standard Chartered Plc погодилася продати свій бізнес у Зімбабве національної компанії FBC Holdings Ltd., оскільки британська корпорація просуває плани виходу з семи ринків в Африці та на Близькому Сході.

Британський банк, орієнтований на ринки, що розвиваються, передасть 100% свого пакета акцій у підрозділі, включаючи бізнес кастодиальних послуг, місцевій інвестиційній холдинговій компанії FBCH. Згідно із заявою, зробленою в четвер, FBCH також придбає економічну частку участі в Africa Enterprise Network Trust, основним активом якої є 20,7% акцій Mashonaland Holdings.

Standard Chartered йде з семи ринків, щоб спростити свою діяльність і зосередитись на областях з вищими темпами зростання в регіоні. У березні банк продав свій йорданський бізнес арабському йорданському інвестиційному банку. Він також повністю залишить Анголу, Камерун, Гамбію, Йорданію, Ліван та Сьєрра-Леоне та закриє свої роздрібні банківські операції у Танзанії та Кот-д'Івуарі, щоб зосередитись на корпоративному обслуговуванні.

Угода з FBCH «відповідає глобальній стратегії банку, спрямованій на досягнення операційної ефективності, зниження складності та збільшення масштабу», — йдеться у заяві головного виконавчого директора Standard Chartered з Африки та Близького Сходу Суніла Каушала.

FBCH продовжить наймати всіх співробітників Standard Chartered у Зімбабве та візьме на себе управління своїми клієнтами в країні. FBCH має інтереси у комерційній банківській справі, страхуванні, перестрахуванні, мікрофінансуванні, біржових брокерських операціях та іпотечному фінансуванні.

Читайте також