Tate & Lyle купує виробника харчових інгредієнтів CP Kelco за $1,8 млрд

Tate & Lyle купує виробника харчових інгредієнтів CP Kelco за $1,8 млрд

Британська Tate & Lyle уклала угоду на суму $1,8 млрд про купівлю американської компанії CP Kelco, щоб розширити бізнес із виробництва спеціальних інгредієнтів

 "Угода виглядає вдалою з точки зору масштабу та розміру, з розумним коефіцієнтом оцінки, хоча ринку потрібні підтвердження того, що недавнє зниження обсягів і тиск на маржу CP Kelco відображають циклічні, а не структурні фактори", - зазначають аналітики Barclays.

Виробник підсолоджувачів Tate & Lyle, ринкова капіталізація якого становить £2,7 млрд, заявив, що заплатить $1,15 млрд готівкою та випустить 75 мільйонів нових акцій Tate & Lyle материнської компанії CP Kelco JM Huber Corporation.

Barclays зазначив, що рентабельність CP Kelco впала приблизно на 500 базисних пунктів до 17% з 2021 року, внаслідок чого поточна прибутковість нижча за її довгостроковий середній показник.

Компанія CP Kelco, утворена в 2000 році в результаті злиття компаній Kelco та Copenhagen Pectin, виробляє пектин, спеціальні жувальні гумки та інші інгредієнти природного походження, такі як латаття, апельсинова цедра та морські водорості.

Генеральний директор Tate Нік Хемптон заявив, що угода допоможе компанії задовольнити зростаючий споживчий попит на продукти рослинного походження з екологічно чистими інгредієнтами та меншою кількістю штучних добавок.

Очікується, що запропонована угода принесе економічну вигоду у розмірі не менше ніж $50 млн до кінця другого фінансового року після завершення операції.

Очікується, що угоду буде закрито у четвертому кварталі 2024 року.

Читайте також