Українські та міжнародні компанії готові вкласти $500-700 млн у генеруючі потужності

Українські та міжнародні компанії готові вкласти $500-700 млн у генеруючі потужності

Український та міжнародний приватний бізнес готовий розвивати проєкти з будівництва генерації обсягом близько 1 ГВт

Глава Укренерго Володимир Кудрицький повідомив, що на зустрічі, яку напередодні Ukraine Recovery Conference у Берліні провели спільно Укренерго, Green Deal Ukraine та Ukraine Facility Platform, зібрали гравців, які вже зараз будують нові електростанції.

Він зазначив, що в одному залі зібралися бізнеси та українські громади, які мають реальні проєкти. Міжнародні банки зацікавлені фінансувати відновлення України, фокусуючись саме на децентралізованій генерації.

Глава Укренерго уточнив, що приватний бізнес вже готовий розвивати проекти щодо будівництва генерації обсягом близько 1 ГВт. Так, на заході було представлено проєкти загальною вартістю не менше $500-700 млн.

На зустрічі обговорювали конкретні проєкти Житомира та Дніпра від українських компаній, таких як ОККО, МХП, BGV, "Епіцентр", ЕРУ та багато інших, а також міжнародні компанії, такі як Fenix RePower, Ingrid Capacity та Notus Energy.

За словами Кудрицького, на зустрічі були головні фінустанови, які зможуть надати для нового українського покоління необхідний обсяг фінансування: EIB, WB, KfW, EBRD, IFC, DFC.

Читайте також