UnitedHealth продає бізнес у Бразилії засновнику Qualicorp

UnitedHealth продає бізнес у Бразилії засновнику Qualicorp

Сума угоди не розкривається

Найбільша в США компанія з медичного страхування, UnitedHealth Group, заявила у п'ятницю, що погодилася продати свій підрозділ у Бразилії засновнику та колишньому генеральному директору компанії медичного страхування Qualicorp Хосе Серіп'єрі Фільо.

Минулого тижня два джерела повідомили Reuters про продаж бразильського оператора медичного страхування Amil компанії Серіп'єрі. Одне з джерел повідомило, що пропозиція Серіп'єрі становила близько 2,5 млрд реалів ($515,24 млн).

У звіті для регулюючих органів у п'ятницю UnitedHealth заявила, що зареєструє витрати у розмірі $7 млрд, пов'язані з продажем, більша частина яких є безготівковою та реєструється через збитки від перерахунку іноземної валюти.

UnitedHealth не надала фінансових подробиць угоди.

Медична фірма повідомила, що у продаж входять Amil Insurance, Amil Integrated Care, Amil Dental та Americas Hospitals у Бразилії.

Згідно зі звітом Reuters, у Amil у Бразилії 5,4 млн бенефіціарів медичного та стоматологічного страхування, і його продаж готувався вже багато років.

Генеральний директор UnitedHealth Ендрю Вітті оголосив про рішення продати Amil, придбану у 2012 році за $5 млрд, незабаром після того, як очолив компанію у 2021 році.

Читайте також