Великобританія вкладає ще £1,3 млрд у будівництво атомного реактора Sizewell C

Великобританія вкладає ще £1,3 млрд у будівництво атомного реактора Sizewell C

Атомна електростанція потужністю 3,2 ГВт, побудована EDF, є ключем до енергетичної стратегії Великобританії.

Уряд Великобританії інвестує додатково £1,3 млрд у будівництво атомної електростанції Sizewell C, щоб спробувати залучити приватних інвесторів підтримати проєкт.

Уряд буде основним акціонером Sizewell і сподівається залучити достатньо капіталу для ухвалення остаточного інвестиційного рішення цього року. Згідно з заявою, опублікованою в понеділок, додаткові кошти пішли за обіцянкою фінансування у розмірі £700 млн у листопаді 2022 року та ще £511 млн, погодженими минулого літа.

Проєкт атомної електростанції потужністю 3,2 ГВт, яку будує компанія Electricite de France SA, є життєво важливим для Великобританії, оскільки він доводить, що вона може реалізувати свою стратегію щодо чотириразового збільшення потужності атомної енергетики до 2050 року. Але будівництво атомної електростанції ще не завершено.

Атомна енергетика є ключовою частиною чистого нульового плану Великобританії, і Sizewell міг би забезпечити 7% потреб країни в електроенергії, а також забезпечити резервну електроенергію для морських вітроенергетичних установок, які необхідно будувати рекордними темпами.

Читайте також