Verizon придбає Frontier за $20 млрд для розвитку оптоволоконної мережі

Verizon придбає Frontier за $20 млрд для розвитку оптоволоконної мережі

Verizon придбає Frontier Communications у рамках угоди на суму $20 млрд, у рамках якої американський оператор бездротового зв'язку планує розширити свою оптоволоконну мережу

Verizon запропонувала $38,50 за акцію, що становить премію 37,3% до ціни закриття Frontier 3 вересня, за день до появи повідомлень про потенційне придбання. Станом на 30 червня загальний борг Frontier становив $11,25 млрд.

Угода, яка, як очікується, буде завершена приблизно через 18 місяців, допоможе Verizon краще конкурувати з AT&T, дозволяючи надавати послуги широкосмугового доступу преміум-класу.

Frontier має 2,2 мільйона абонентів оптоволоконного зв'язку в 25 штатах США, що в сумі з приблизно 7,4 мільйонами підключень FiOS у Verizon в дев'яти штатах і м. Вашингтон, округ Колумбія.

У 2016 році Verizon продала свій ТВ- та інтернет-бізнес у Каліфорнії, Техасі та Флориді компанії Frontier за $10,54 млрд. Це включало частину її оптоволоконних мереж FiOS та клієнтів.

Волоконно-оптична мережа Verizon в даний час охоплює переважно північно-східні та середньоатлантичні регіони, в той час як покриття Frontier охоплює декілька штатів Середнього Заходу, Техас, Каліфорнію та інші.

«Придбання Frontier – стратегічно вигідне рішення. Воно буде засноване на двадцятирічному лідерстві Verizon... і надасть можливість стати більш конкурентоспроможною на більшій кількості ринків на всій території США», - заявив генеральний директор Verizon Ханс Вестберг.

Очікується, що угода принесе щонайменше $500 млн щорічної економії поточних витрат до третього року та збільшить виручку та скоригований прибуток Verizo.

Читайте також