Vista Outdoor продасть бізнес із виробництва боєприпасів чеській збройній компанії за $1,9 млрд

Vista Outdoor продасть бізнес із виробництва боєприпасів чеській збройній компанії за $1,9 млрд

Празька холдингова компанія Czechoslovak під керівництвом Міхала Стрнада прагне отримати вигоду з різкого зростання попиту на зброю, оскільки війна в Україні виснажує національні запаси

Vista Outdoor Inc. продає свій бізнес із виробництва боєприпасів чеському збройовому конгломерату, оскільки компанія спеціалізується на виробництві спортивного та вуличного обладнання для таких видів діяльності, як гольф та піший туризм.

Згідно із заявою, бренди боєприпасів Vista, у тому числі Remington та CCI, будуть придбані компанією Czechoslovak Group AS

Тим часом Vista Outdoor змінює назву на Revelyst і торгуватиметься під тикером GEAR після закриття угоди, що очікується у 2024 році. Вперше про виділення було оголошено у травні 2022 року.

Міхал Стрнад, 31 рік, успадкував CSG від свого батька Ярослава Стрнада у 2018 році. У 2022 році обсяг продажів компанії становив майже $1 млрд.

Органічний ріст чеського виробника військової техніки стимулюється західною допомогою, спрямованої на захист України від російського вторгнення. У своєму річному звіті за 2022 рік Стрнад повідомив, що CSG розглядає кілька об'єктів придбання в Західній Європі та США, які також можуть містити боєприпаси або пов'язане з ними виробництво. Вона купила 70% акцій Fiocchi Minuzioni, італійського виробника боєприпасів.

Читайте також