Японія створює нового виробника чіпів та інвестує в нього $493 млн

Японія створює нового виробника чіпів та інвестує в нього $493 млн

Інвесторами компанії Rapidus стануть Toyota, Sony, Kioxia, NTT та мобільний підрозділ SoftBank, а партнером – американська IBM

Технологічний гігант IBM стане партнером нової напівпровідникової компанії Rapidus, яку підтримують найбільші японські корпорації, для розробки передових мікросхем, на тлі посилення технологічної війни між США і Китаєм.

Угода є частиною зусиль Японії щодо відродження своєї напівпровідникової промисловості, зменшення залежності від виробництва мікросхем на Тайвані та підвищення економічної безпеки.

Rapidus розроблятиме технологію мікросхем наступного покоління спільно з IBM та японським дослідницьким інститутом, який планується створити до кінця року. У новому інституті візьмуть участь провідні університети країни та інші дослідні групи, які фінансує держава.

 «Оскільки боротьба за технологічну перевагу між США та Китаєм посилюється, напівпровідники стають ще важливішими з точки зору економічної безпеки», – заявив міністр економіки, торгівлі та промисловості Ясутосі Нісімура.

Керівники корпорацій у Японії вже давно закликали уряд взяти на себе зобов'язання відродити сектор мікросхем країни, галузь, в якій він колись домінував, перш ніж поступитися своєю перевагою конкурентам у Південній Кореї, Тайвані і, зрештою, Китаї.

Читайте також