Японський фонд INCJ продає акції Renesas на суму $1,8 млрд

Японський фонд INCJ продає акції Renesas на суму $1,8 млрд

Японський фонд державної підтримки заявив, що продав всю свою частку, окрім символічної частини своєї частки виробника напівпровідників Renesas Electronics

Японський фонд INCJ заявив, що акції були продані переважно іноземним інституційним інвесторам.

Ціна продажу у розмірі 2143 єн за акцію є знижкою на 8,01% до ціни закриття акції Renesas у 2329,5 єн у четвер, йдеться в окремій заяві фонду у п'ятницю.

INCJ раніше володіла 6,65% акцій Renesas, йдеться у заяві компанії у четвер. Він зберіг за собою незначну частку 75 акцій порівняно зі 130 млн акцій.

За даними Dealogic, ця угода є п'ятою за величиною угодою в Азії цього року і другою за величиною в Японії з 2020 року.

Фонд вперше інвестував у Renesas в 2013 році, придбавши 69% акцій виробника мікросхем, який відчуває труднощі, який на той час був провідним у світі виробником чіпів мікроконтролерів, що використовуються в автомобілях.

Renesas зазнала величезних збитків, зіткнувшись з гострою конкуренцією з боку іноземних конкурентів, таких як Samsung Electronics.

Фінансована японськими платниками податків компанія INCJ, яка була заснована в 2009 році як тимчасовий план розвитку нових галузей та прийняття ризикованих, довгострокових інвестицій, спробувала протистояти пропозиції про поглинання американської приватної інвестиційної компанії KKR & Co.

В останні роки INCJ стабільно продавала свою частку в Renesas і має намір вийти зі всіх своїх інвестицій до березня 2025 року.

Читайте також