Японський страховик Tokio Marine має намір продати свій підрозділ у Південно-Східній Азії за $1 млрд

Японський страховик Tokio Marine має намір продати свій підрозділ у Південно-Східній Азії за $1 млрд

Компанія залучає до угоди Goldman Sachs та Jefferies

Японська страхова компанія Tokio Marine Holdings обрала Goldman Sachs та Jefferies для роботи над продажем свого бізнесу зі страхування життя у Південно-Східній Азії вартістю $1 млрд.

Компанія, зареєстрована в Токіо, готується розпочати процес продажу протягом наступних двох місяців.

За словами джерела Reuters, у продаж можуть бути включені компанії Tokio Marine зі страхування життя в Індонезії, Малайзії, Сінгапурі та Таїланді.

Tokio Marine, Goldman Sachs та Jefferies відмовилися від коментарів.

План продажу з'явився тоді, коли Tokio Marine переглянула свій бізнес у бік підвищення прибутковості. Страхова компанія зі штаб-квартирою в Токіо активно займається злиттями та поглинаннями, включаючи продаж американського будівельного підрозділу Tokio Marine Highland компанії Intact Insurance Group минулого року.

Компанія також прагне органічного зростання. Вона розширилася в Канаді із запуском нового відділу страхування майна та страхування від нещасних випадків минулого року.

Заснована в 1879 році, Tokio Marine була першою японською компанією зі страхування, і через рік вона почала розширюватися за кордон за рахунок прямих операцій з андеррайтингу в Лондоні, Парижі та Нью-Йорку.

В даний час вона надає послуги страхування життя в 46 країнах, окрім Японії.

Читайте також