Дія.Бізнес: екосистема для розвитку бізнесу в Україні

Дія.Бізнес: екосистема для розвитку бізнесу в Україні

Дія.Бізнес Україна - екосистема для розвитку бізнесу в Україні, для чого створена та що вирішує проект Дія.Бізнес для бізнесу та підприємців.

Дія.Бізнес - масштабний національний проєкт, направлений на розвиток підприємництва та експорту, який був ініційований Міністерством цифрової трансформації України у лютому 2020 року. Починаючи з травня 2021 року ‌проєкт реалізується Міністерством цифрової трансформації України спільно з Офісом з розвитку підприємництва та експорту — державною установою, яка відповідає за розвиток та підтримку українського підприємництва і бізнесу на внутрішньому та зовнішніх ринках.

Дія.Бізнес — це суббренд екосистеми Дії.

Портал Дія - Державні послуги онлайн

Завантажити застосунок Дія - цифрові документи та державні послуги у смартфоні. Без паперів та черг.

Дія.Освіта - національна едьютейнмент освітня платформа актуальних знань та навичок. Освітні серіали, симулятори, тести, вебінари, гайди, подкасти, події, довідник, мережа хабів, каталог вакансій, дослідження, корисні посилання, ІТ-студії.

Філософія проєкту Дія.Бізнес

  • Надихаємо створювати бізнес в Україні
  • Навчаємо підприємництву з дитинства та протягом життя
  • Допомагаємо зі стартом власного бізнесу
  • Стоїмо на захисті українського підприємця — стежимо за бізнес-кліматом та регуляторним середовищем
  • Сприяємо розвитку, масштабуванню та інтернаціоналізації українського бізнесу

Складові проєкту Дія.Бізнес

1. Онлайн-складова

Портал Дія.Бізнес у форматі ‌one‌ ‌stop‌ ‌shop‌, на‌ ‌якому‌ ‌можна‌ ‌знайти‌ ‌всю‌ ‌необхідну‌ ‌інформацію‌ ‌для‌ ‌заснування‌ ‌та‌ ‌розвитку‌ ‌власної‌ ‌справи.

Платформа створена для того, аби підприємці знайшли необхідну інформацію для відкриття та розвитку бізнесу на одному ресурсі.

Платформа корисна усім українцям, що лише планують розпочати власну справу, а також підприємцям, які вже розвивають бізнес та потребують допомоги.

На онлайн-платформі для підприємців Дія.Бізнес доступні: довідник для підприємця, 150+ бізнес-ідей, шаблони необхідних юридичних документів для відкриття бізнесу, кейси українських підприємців, актуальні новини, безкоштовні онлайн- та офлайн-консультації, Національна онлайн-школа для підприємців, виставки в онлайн-форматі, віртуальний центр Дія.Бізнес, експортний напрям Дія.Бізнес, маркетплейс фінансових можливостей для бізнесу, аналітика стану українського бізнесу, платформа для залучення імпакт-інвестування та інші ініціативи.

На порталі Дія.Бізнес не можна зареєструвати / закрити ФОП чи ТОВ, такі функції доступні лише на порталі Дія.

2. Офлайн-складова

Мережа‌ ‌центрів‌ ‌підтримки‌ ‌підприємців‌ ‌Дія.Бізнес — простори, в яких українці можуть отримати безоплатні консультації, відвідати освітні події для підприємців, орендувати зали для івентів, протестувати свій продукт на спеціальній pop-up-локації.

Структура Дія.Бізнес

Експортний напрям Дія.Бізнес

Онлайн-платформа, яка об'єднує всю актуальну та необхідну інформацію для розвитку та підтримки експортерів: аналіз ринків світу, огляди індустрій, торговельні місії та міжнародні виставки, інструменти для пошуку партнерів тощо.

Центри підтримки підприємців Дія.Бізнес в регіонах України

Центри для підприємців вже відкриті у Харкові, Миколаєві, центр для студентів на базі КНУ імені Тараса Шевченка, пілотний формат консультаційного стенду у Черкасах, центри підтримки підприємців в Одесі, Полтаві, Ужгороді, Бучі, Тернополі, Кривому Розі, Кременчуці. А також консультаційний центр для українців Дія.Бізнес у Варшаві.

Фінансування бізнесу

Всі фінансові можливості та сервіси для розвитку власної справи.

Підтримка окремих сфер бізнесу

В даному розділі зібрана вся корисна інформація про соціальне та жіноче підприємництво, ветеранський бізнес, можливості для розвитку аграрного бізнесу та інші корисні поради в конкретних сферах.

Європейські програми підтримки бізнесу

Можливості для підприємців в рамках Програми ЄС «Креативна Європа» 2021-2027, Програми ЄС «Горизонт Європа» 2021-2027, Програми ЄС «Цифрова Європа» 2021-2027 та Програми ЄС «Єдиний ринок» 2021-2027.

Пілотні проєкти та окремі ініціативи для бізнесу

Програма експортної підтримки українського бізнесу, Платформа для залучення імпакт-інвестування (MVP), Акселераційна програма Impact Business, Візійний жіночий акселератор «Відважна»,  360 Tech Ecosystem Overview, DO NOT sponsor murder, Онлайн-платформа для малого бізнесу, що надає керівництво з юридичних питань та ведення бізнесу та інші ініціативи.

Михайло Федоров, Віце прем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації України

За малим та середнім бізнесом – майбутнє. Саме вони є основою створення нових робочих місць, розвитку в країні підприємницького середовища для нових проривних технологій та нових продуктів. З цієї причини держава має бути партнером підприємців, має підказувати та допомагати у створенні нового бізнесу в країні. Особливо важливою є така підтримка після початку пандемії. Саме малий та середній бізнес найбільше постраждали під час карантину.

Коли розпочався карантин, багато підприємців, на жаль, не змогли адаптувати свій бізнес. Знадобилися гнучкість та бажання підлаштуватися під нові реалії. Замість того, щоб перевести процеси в онлайн, зберегти та примножити дохід, багато компаній просто закрилися.

Тому, у 202 році Мінцифра створила проект Дія.Бізнес, щоб наблизити підприємництво до українців. Зробити його простим та ясним. Створити місце, куди підприємці зможуть звернутися з будь-якою проблемою та отримати відповіді замість того, щоб опускати руки та закривати свій бізнес.

Великі компанії витрачають мільйони доларів, звертаючись до консалтингових фірм та залучаючи провідних фахівців для вирішення своїх бізнес-проблем. Тим часом, в Україні є безкоштовний консалтинг для малого та середнього бізнесу – проект «Дія.Бізнес».

Проект існує у двох форматах: онлайн-портал та офлайн-центри підтримки. У 2021 році року відкрили сім таких центрів. Наразі вони вже в 11 містах України: Харкові, Миколаєві, Одесі, Черкасах, Полтаві, Ужгороді, Бучі, Тернополі, Кривому Розі та Кременчуці. Також є у Києві у спеціальному форматі для студентів у КНУ ім. Шевченка. Це місце, куди може прийти кожен, щоб отримати безкоштовну консультацію чи протестувати свою ідею. Там можна отримати безкоштовну консультацію з будь-якого питання, яке може виникнути у підприємця-початківця.

Насправді, кожен має бізнес-ідею, незалежно від віку та досвіду. Іноді потрібна допомога для реалізації цієї ідеї. Наприклад, 17-річна дівчина отримала приблизно п'ять консультацій у «Дія.Бізнес» та запустила свій бізнес – підготовку до ЗНО з біології. Вона офіційно зареєстрована як ФОП та сплачує податки.

На онлайн-порталі є консультації, фундаментальна база знань, експертиза фахівців, практичні дорожні карти. Все це доступно кожному українцеві, який тільки-но починає власну справу або зіткнувся з труднощами під час вже запущеного бізнесу.

Не має значення, де ви живете. Реєструйтеся та отримуйте консультації, якщо ви підприємець-початківець.

За півтора року 1.5 млн відвідувачів порталу «Дія.Бізнес» та понад п'ять тисяч безкоштовних консультацій. Підприємцям це було потрібно. Ми активно розвиваємо цей проект та постійно додаємо нові можливості.

На порталі з'явився маркетплейс фінансових можливостей для бізнесу. Це місце, де можна вибрати для себе необхідну фінансову допомогу та звернутися до банківських установ. Кредити, еквайринг, державні програми, гранти – багато можливостей із детальною інформацією про те, як ними скористатися. Також додали платформу для залучення інвестиційних інвестицій. Підприємці можуть надати свої проекти, а інвестори знайти цікаві об'єкти для інвестицій.

Також запустили окрему пілотну програму маркетингової підтримки для малого та середнього бізнесу. Експерти допоможуть вам розробити з нуля маркетингову стратегію, брендинг, сайт та навіть бюджет на запуск промокампанії. Унікальна можливість старту. До речі, на порталі 100+ бізнес-ідей. Якщо не знаєте, чим хочете займатися, спочатку зайдіть у цей розділ.

Крім того, додали інструмент аналізу стану українського бізнесу на основі відкритих даних. Можна проаналізувати ринок, стан розвитку підприємництва в Україні та окремій сфері. Корисно, якщо ви плануєте запускати новий проект.

Також можливості на порталі поєднані за категоріями, щоб їх було легше шукати. Наприклад, є розділи про аграрний бізнес, жіноче підприємництво, земельну реформу, як зробити бізнес інклюзивним. Є окремий розділ про допомогу бізнесу за умов пандемії.

У сучасному світі підприємці повинні вміти створювати ідеї, розробляти бізнес-плани, реєструвати компанію, організовувати бізнес-оточення, працювати в конкурентному середовищі та адаптувати свій бізнес до будь-яких умов. Або просто знати, куди звернутися по допомогу на будь-якому етапі.

Навколо багато можливостей, щодня з'являються нові, важливо лише помічати їх. Поступово перетворюємо нашу державу на країну підприємців. Де кожен має можливість розпочати власну справу, перетворити її на успішний бізнес і вивести на міжнародний рівень. Завдання держави – популяризувати підприємництво та допомагати початківцям усіма способами. Надавати необхідні ресурси, підказувати та спрямовувати. Успішний бізнес – це успішна держава.

 

Дія.Бізнес Україна. Дія.Бізнес в Україні. Проєкт Дія.Бізнес 2024. Оналйн портал Дія.Бізнес. Дія бізнес-ідеї. Створення бізнесу. diia.business - Мінцифра Дія.Бізнес. Центр розвитку підприємництва. Дія бізнес гранти. Дія бізнес вхід. Дія бізнес ФОП. Дія бізнес-план. Дія бізнес - бізнес реєстрація. Дія гранти 2024. Дія для бізнесу. Дія для юридичних осіб. Дія для фізосіб. Дія сайт. Дія бізнес вакансії. Дія бізнес курси. Дія.Бізнес 2023.

Читайте також