Акселератор MITS та American University Kyiv інвестували в українські оборонні стартапи

Акселератор MITS та American University Kyiv інвестували в українські оборонні стартапи

Акселератор для оборонних стартапів MITS та American University Kyiv інвестували по $200 тис. в учасників першої програми для українських mil-tech стартапів

Акселератор для оборонних стартапів MITS повідомив про завершення першої програми українських mil-tech стартапів.

Зазначається, що пряма інвестиція MITS у кожного з учасників програми становить $100 тис. Ще $100 тис. MITS оцінюють свою експертизу, надану в партнерстві з American University Kyiv.

У наглядовій раді MITS – колишні чиновники НАТО та фахівці з компанії Lockheed Martin, яка виробляє артилерійські системи HIMARS.

Акселератор запустився у лютому 2024 року, програма тривала 15 тижнів.

У програмі брали участь команди, що розробляють системи захищеного зв'язку для дронів, детектори, що носяться, і глушилки дронів на основі ШІ, системи візуального позиціонування для використання в умовах відсутності, глушення або пошкодження сигналу GPS. Також серед учасників програми – команда, яка займається виробництвом двигунів для дронів.

Як зазначив член Наглядової ради MITS Девід Бонфілі, який обіймав керівні посади в інвестиційних компаніях Citadel, BlackRock та Two Sigma, стартапи акселераційної програми MITS надають рішення, які постійно адаптуються до потреб користувачів.

Читайте також