Alterra Group інвестувала $22 млн та ввела в експлуатацію логістичний центр PORT LVIV 2.0

Alterra Group інвестувала $22 млн та ввела в експлуатацію логістичний центр PORT LVIV 2.0

Девелоперська компанія Alterra Group ввела в експлуатацію логістичний центр PORT LVIV 2.0, який є продовженням львівського логістичного центру PORT площею 77 тис. кв.м.

У самому PORT 2.0 шість черг загальною площею 28,4 тис. кв. м, чотири черги вже завершено, дві планують здати в експлуатацію до кінця третього кварталу. Загалом PORT LVIV 2.0 забезпечить понад 500 нових робочих місць.

PORT 2.0 спроєктувала архітектурна компанія VR Group, втіливши ідею синергії всіх видів комерційної нерухомості, з акцентами на архітектуру, екологію та енергоефективність. Згідно з генпланом, 27 тис. кв. м – логістичні й виробничі приміщення, 1400 кв. м – торгівля, офіси, заклади харчування. На території збудовано конференц-зал в укритті, який слугуватиме ком'юніті-центром для резидентів й учасників заходів. На території логістичного центру передбачена зона відпочинку з власним озером і ландшафтним дизайном, також облаштовано велику зелену зону з боку дороги.

Для підвищення енергоефективності у PORT 2.0 проєктують сонячну електростанцію, потужності якої на 90% забезпечать незалежність від зовнішнього енергопостачання у сонячні дні. Для незалежного опалення Alterra Group розширять котельню з додатковими котлами на пелетах.

Як повідомили в пресслужбі, загальні інвестиції в PORT 2.0 - $22 млн. Згідно з концепцією проєкту, для бізнесу є можливість придбати або орендувати складські, виробничі, торговельні чи офісні приміщення, а також об'єднувати їх, доступні площі варіюються від 62 кв. м до 8 тис. кв. м, мінімальний поріг входу $67 тис. Розрахункова дохідність становить 11-13% річних у доларах, а повна окупність – від восьми років.

Наразі логістичний комплекс PORT у Львові налічує понад 50 резидентів, серед яких – Meest International, Acana, "Еліт Зоо", Golden Tile, Omega, Takelag, Ruvitex, бізнес-центр "Фармація" та інші.

Читайте також