Американська DFC готова кредитувати український бізнес на суму до $1 млрд

Американська DFC готова кредитувати український бізнес на суму до $1 млрд

Фінансова корпорація розвитку, яка є агентством федерального уряду США, оголосила про готовність кредитувати українські проекти

Фінансова корпорація розвитку Сполучених Штатів Development Finance Corporation (DFC) зазвичай фінансує виключно американських інвесторів, які інвестують у різні країни світу. Однак зараз DFC вирішила зробити виняток для України та видавати кредити, навіть якщо в українському бізнесі не буде американського інвестора.

Заступник міністра економіки України Олександр Грибан заявив, що DFC готова підтримувати Україну кількома різними фінансовими інструментами: прямим кредитуванням та покриттям кредитних ризиків.

Олександр Грибан пояснив, що покриття кредитних ризиків має на увазі, що кредитором для українського позичальника є приватний банк, але позичальник купує страховку кредитного ризику у DFC. Це робить умови за кредитом вигіднішими – позичальник отримає нижчу ставку, більш тривалий термін залучення грошей та інше.

Крім цього, DFC готові страхувати політичні ризики, у яких вони мають інструмент покриття військових ризиків.

Поки що обмежень на кількість кредитів для українського бізнесу немає. Основна умова для українських компаній – пройти фінансовий аудит та мати бізнес-план, який відповідає умовам міжнародного фінансового аналізу.

DFC також готова видавати безкоштовні фінансові гранти тим компаніям, яких визнають перспективними навіть якщо вони ще не пройшли міжнародний фінансовий аудит.

Читайте також